Schoolreis 2017

 We zijn naar Adventure and Thrill geweest in Best. Wij hebben daar een aantal activiteiten oa. Rodeo stier rijden, boogschieten, klimmen, team twister en het gladiatoren spel. Het was een leuke dag met veel samenwerken, veel lachen, soms een beetje brullen van de spanning maar vooral heel veel gezelligheid!!

    

    

    Bij SBPElke dinsdag gaan VSO 4 en VSO 5 naar Buitensportcentrum SBP op De Witrijt. De leerlingen van VSO 5 fietsen zelf. VSO 4 stapt op onze gele groepsfiets. Het is een flinke tocht van bijna acht kilometer, dus goed voor de conditie.

Op het terrein van SBP is veel werk te doen. Een groep leerlingen doet in de bungalows of groepsruimtes huishoudelijke taken, zoals: afwassen, ramen wassen, huisjes poetsen, was vouwen, etc. Er zijn echter ook boswerkzaamheden, zoals: eikels rapen, blaadjes harken en opvegen, mutsers maken, etc.

Onze leerlingen hebben een bungalow ter beschikking waar ze pauze kunnen houden en kunnen lunchen.


De laatste dinsdag voor de kerstvakantie houden ze altijd een 'kerstviering' Dt jaar gingen ze naar de natuurcamping. Die ligt middenin het bos. Met kruiwagens vol materiaal en lekkers trokken ze het bos in naar de kampvuurplek.

Daar hebben  ze gezellig, lekker en warm rondom het kampvuur gezeten.  Natuurlijk waren er kerstliedjes. Leerkrachten speelden ze op gitaar en dwarsfluit. leerlingen zongen gezellig mee en genoten van ware chocolademelk en een hapje.

Na afloop hebben ze de kampvuurplaats netjes opgeruimd en schoon achtergelaten. Toen konden ze terug naar het SBP terrein en de fietsen.

We danken de familie  Schilders voor de kansen die ze ons bieden door op hun terrein te kunnen werken.