Henk en Hannie bezochten van 1 tot 4 februari Lissabon voor het Erasmusproject. Daar was een coördinatorenbijeenkomst gepland. Ze wisselden ervaringen en activiteiten uit.

De Portugese collega’s hadden een hotel geboekt in het centrum van Lissabon, zodat we ook wat van de stad konden  zien. In datzelfde hotel hebben ze ook enkele dagdelen overleg gehad.Tijdens het overleg vertelde ieder land wat ze op school al hadden gedaan in verband met het Europese project.

Op De Groote Aard leeft het project echt, zeker nu in maart het bezoek van de Europese collega’s en leerlingen op het programma staat. In de aula hangt een grote kaart, met de deelnemende landen daarop ingekleurd . Daarbij zijn ook  verslagen en foto’s van de gemaakte reizen te vinden. De leerkrachten nemen deel aan Engelse les op school. Ook hebben leerlingen van enkele klassen Engelse les.

Er zijn Nederlandse gerechten gekookt op school, en daarvan zijn de recepten verzonden die op de website van het  Foodpassport geplaatst worden. Verder hebben we ook veel gepraat over de website die  gemaakt is voor dit project. En hoe het kookboek er uit moet gaan zien. Natuurlijk waren de Europese collega’s erg nieuwsgierig naar hoe het bezoek, in maart, aan onze school er uit zal gaan zien, maar dat is nog een verrassing voor hun.               

Omdat we ook moesten eten hebben we onder andere  samen geluncht in de grote markthal. 

En onze Portugese gastvrouwen Ana en Ana lieten ook wat van de stad zien.      

        

We hebben het naar ons zin gehad in die mooie stad en genoten van de Portugese  gastvrijheid.