Engels was in de week van 14 t/m 18 maart de voertaal op SO-VSO De Groote Aard in Eersel. Zestien  leerlingen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders van scholen uit zes Europese landen bezochten De Groote Aard.. Ze werkten aan het European Food Passport, maar vooral ontmoetten ze elkaar tijdens de vele gezamenlijke activiteiten.
Want ontmoeten maakt het project bijzonder.  Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak weinig echte sociale contacten. Het European Food Passport brengt ze bij elkaar. Voor velen is het de eerste vliegreis en zelfs de eerste reis naar een buitenland. Het was verrassend om te zien, hoe ze na een schoorvoetende aanloop contact zochten met elkaar en elkaar begrepen in school-Engels en gebarentaal.

Aan het project werken, naast De Groote Aard, scholen mee uit Letland, Polen, Bulgarije en Turkije. Een Pedagogische Academie uit Portugal en een Schoolbegeleidingsdienst uit ItaliŽ ondersteunen de activiteiten. Het eindproduct is een internationaal kookboek voor mensen met een beperking. Het internationale contact en het begrip voor elkaar zijn extra opbrengsten die het project bijzonder maken. Het is ook de reden waarom De Groote Aard uit Eersel deelneemt.
De projectweek werd officieel opgestart door burgemeester Anja Thijs van Eersel. Ze  heette de gasten welkom in haar gemeente en zette meteen de toon door elke school een beeldje van de Contente Mens te schenken. Die Kempische geest van gastvrijheid, gemoedelijkheid en soepele organisatiekracht kenmerkte de week. Onder leiding van de medewerkers van De Groote Aard kregen de gasten een uitgebreid programma voorgeschoteld.Gezonde voeding en koken zijn belangrijke aspecten om te integreren in de samenleving. Veel activiteiten hadden daarom een link met dit onderwerp. Bezoeken aan de Ruurhoeve, Rondeel van de Vencogroep en korenmolen in Bergeijk stonden op het programma. Ook werden bezoeken gebracht aan werkrelaties van De Groote Aard, zoals Paardensportcentrum De Kempen, SBP De Witrijt en de Tinteltuin. Leerlingen van De Groote Aard lieten daar zien hoe ze voorbereid worden op werk of dagbesteding in de toekomst. Op woensdag bracht de groep een bezoek aan Den Bosch voor een rondleiding een een Bosche Bol. Niet zo gezond, maar wel  een kenmerkend product voor onze provincie.Op school was er twee dagen ruimte voor het bereiden van lunches. 's Avonds zorgde Bij De Tantes uit Lage Mierde  voor een diner als afsluiting van de dag. Onder genot van een drankje en muziek kon nagepraat worden over de enverende dag. Op de slotavond zorgden de kapel SJOK uit Hoogeloon en een vendelgroet van Gilde St. Jan Baptist uit Duizel voor een spetterend en sfeervol afscheidsfeest.
Op vrijdag vertrokken de leerlingen en hun begeleiders via Vliegveld Eindhoven of Schiphol naar hun eigen land. In juni staat een bezoek aan Turkije op het programma. We kijken er nu al naar uit.