Vandaag (24 januari)  gingen we op excursie naar de supermarkt (EMTE in Reusel).
Met autoís zijn we vanmorgen naar Reusel gereden. De papa van Lars (uit SO1) werkt bij deze EMTE en heeft ons daar een rondleiding gegeven.
Toen we bij de supermarkt kwamen hebben we eerst een karretje gepakt. Met dat karretje reden we naar de sinaasappelpers. De leerlingen mochten allemaal een flesje vullen met vers sinaasappelsap. Ondertussen waren een aantal andere leerlingen appels gaan afwegen. Het verse sinaasappelsap en de appel mochten de leerlingen meenemen naar huis. Dit zit in een plastic tas.
Daarna zijn we richting het magazijn gelopen. De leerlingen mochten daar lege flessen en lege kratjes bier in de emballageautomaat doen en daarna snel in het magazijn kijken wat er met de flessen en kratjes gebeurde.
In het magazijn hebben we ook de dozenpers getest. Veel kartonnen dozen erin en persen maar. Even later was er niet veel van onze dozen over.
Daarna zijn we naar de broodafdeling gegaan en hebben de leerlingen een chocoladebol mogen vullen met slagroom (deze zit ook in de tas voor thuis). Een leuk werkje en er werd geconcentreerd gewerkt!
Nog even de grote diepvries van binnen bekeken (brr wat koud).
Toen was het tijd voor pauze en zijn we in de kantine gaan zitten. Een glas chocomel of ranja en wat fruit (appel) ging er na dat harde werken wel in!
Nog even naar de inpakmachine van de vleesafdeling gekeken en toen moesten we gaan afrekenen. Bij kassa 6 (zie foto) werden we prima geholpen. Het was een leerzame en leuke ochtend!